Din varukorg är tom.

Chiko och Chipi åker på semester

Kitty Kamwendo
59,00 kr

Text: Kitty Kamwendo
Illustrationer: Hamilton Kameza
Redigering: Thoko Kamwendo

En liten bok, paperback på 24 sidor, för åldern 3-5 år. Passar för alla med barnasinnet kvar.

Chiko och Chipi åker på semester handlar om två små vävarfåglar som åker på semester till Malawisjön och råkar ut för äventyr med krokodiler, flodhästar och andra fåglar de möter på vägen. Vävarfåglar, som berättelsen handlar om, kan man ofta se bygga bon i Kitty och Francis trädgård i Malawi. Boken är inspirerade av verkliga äventyr som familjen Kamwendo har upplevt i Malawi när barnen var små. Under en utflykt i en roddbåt på Malawisjön, fick fyraåriga Thoko se något underligt: ”titta mamma, stenen har öron!” Flodhästar är inte att leka med och Kitty har aldrig rott till stranden så fort som den gången!

Kitty Kamwendo är utbildad sjukgymnast och har arbetat både i Sverige och Malawi. Under många år var hon anställd som universitetslektor vid Örebro Universitet. Numera delar hon sin tid mellan Sverige och Malawi tillsammans med sin man Francis. Deras son och barnbarn bor i Stockholm, och dottern bor i Edinburgh, Skottland. Kitty har länge skrivit berättelser på fritiden, något hon gläds åt att kunna göra mer av nu sedan hon gått i pension.

Hamilton Kameza är en självlärd frilanskonstnär bosatt i Blantyre, Malawi. Hamilton har gjort konst sedan han var liten pojke och skapade leksaksbilar av ståltråd, kartonger och lera. Förutom illustrationerna till Chiko och Chipi, har han i sin karriär som konstnär bland annat skapat rekvisita och ‘storyboards’ för teatrar i Malawi, bidragit med konst till stöd för kampen mot Malaria i Malawi, och gjort illustrationer till skolböcker för barn.  

Thoko Kamwendo är forskare i vetenskapsteori och religionsvetenskap vid Universitetet i Durham, England. Hon bor för tillfället i Edinburgh, Skottland med sin partner Craig. Thoko skriver mest vetenskapliga artiklar och poesi, men sysslar en del med grafisk utformning på fritiden, bland annat utformningen av den lilla boken om Chiko och Chipi.

Attributnamn Attributvärde
ISBN 9781838477509
Författare Kitty Kamwendo
Språk Svenska
Format Häftad
Antal sidor 24
Utgivningsår 2021
Vikt 20 g
Leverera till
*
*
Leveranssätt
Namn
Beräknad leverans
Pris
Inga leveransalternativ
Kunder som köpte denna köpte också

Hälsa & helhet

Från 5,00 kr

Redaktörer: Mark Finley och Peter Landless.

Messias

Från 250,00 kr

Ellen G. White

Från mörker till ljus

Från 90,00 kr

Ellen G. White

Det var mycket gott

Från 190,00 kr

Ellen G. White