Din varukorg är tom.

Guds djupheter

Jon Paulien
Gammalt pris: 130,00 kr
65,00 kr

Uppenbarelseboken har rikedomar för den som är vis. Men för den som saknar kunskap om Bibelns profetiska och apokalyptiska texter döljer den många fallgropar. Denna handbok lyfter fram den senaste bibelforskningen kring en av Bibelns mest förbryllande böcker.

Inledningsvis får vi en snabb profetisk överblick från Första Moseboken till Uppenbarelseboken. Författaren och teologen Jon Paulien lockar fram de gömda exemplen på Guds fotspår i historien och som är grunden för en sund tolkning. Han visar hur profeter rör sig från det bokstavliga till det andliga, hur de använder språket från det förgångna för att beskriva framtiden och hur de lämnar ut nyckar till betydelsen med hjälp av strukturer i texten, som kiasmer.

Författaren visar hur den hebreiska helgedomens planritning, skrifter utanför Bibeln och en hednisk gudinna kan hjälpa oss att lösa Uppenbarelsebokens gåtor. Han visar hur moderna profeters tolkningar förhåller sig till Bibeln och hur viktigt det är att låta textens gammaltestamentliga rötter belysa ämnen som 666 och dess betydelse.

Denna praktiska vägvisare avråder från bisarra och spekulativa tolkningar. Den kommer att fördjupa respekten för profetiornas Upphovsman, som alltid är oföränderlig men aldrig förutsägbar.

Jon Paulien är professor i tolkningen av Nya testamentet vid det teologiska seminariet, Andrews University, Michigan. Som specialist på Johannes skrifter har han skrivit många böcker och fler än 100 artiklar och vetenskapliga uppsatser. Vid sidan om arbetet älskar han sin hustru Pamella och deras tre barn, att resa, spela golf och fotografera.

Attributnamn Attributvärde
ISBN 978-91-7256-272-1
Författare Jon Paulien
Språk Svenska
Format Pocket
Antal sidor 194
Utgivningsår 2014
Vikt 290 g
Leverera till
*
*
Leveranssätt
Namn
Beräknad leverans
Pris
Inga leveransalternativ
Kunder som köpte denna köpte också

Det stora hoppet

Från 5,00 kr

Ett sammandrag av "Från mörker till ljus". Med fokus på hoppet.

Radikala vittnesbörd

60,00 kr 30,00 kr

Derek J. Morris

Mitt plågade samvete

69,00 kr 35,00 kr

Martin Weber

Galaxernas krig

50,00 kr 30,00 kr

Jemina Da Silva Macedo