Din varukorg är tom.

När maten blir det enda viktiga

Pearl Sjölander
80,00 kr

När livets ekorrhjul snurrar fortare och fortare kommer det till slut en gräns där kroppen och psyket börjar protestera. Man tappar ork, lust och livsglädje. Om trycket från vardagen fortsätter att växa kan kroppen själv sätta stopp. Man går in i väggen, blir deprimerad eller sjuk.

När livet krävde för mycket av Pearl Sjölander ledde det till att hon drabbades av ätstörningar. De kom att styra hennes liv under flera årtionden.

Under de åren kom Pearl att lära sig mycket om både anorexi och bulimi och kampen med dem. Hon insåg också att hennes pappa hade lidit av anorexi. 

Ätstörningar är inte något som man gärna talar om. Här väljer Pearl att berätta om sin egen kamp. Hon hoppas att denna bok ska vara till hjälp för drabbade och deras anhöriga så att man kan finna vägen till ett bättre och friskare liv.

Pearl (Schuil) Sjölander, född och uppvuxen i England och Holland, är dotter till dr. Philip Schuil, som var språklärare vid Ekebyholmsskolan i Sverige och Newbold College i England samt rektor för en skola i Holland. Gift med en svensk pastor flyttade hon (efter avlagd BA vid London University) till Sverige 1969. Paret fick tre söner och har nu sju barnbarn och ett barnbarnsbarn. 1979 fullbordade Pearl en filosofie doktorsexamen vid Umeå universitet. Förutom hemmet och barnen har hon varit mycket engagerad i församlingarnas barn- och musikverksamheter. Utöver sin doktorsavhandling har hon hunnit skriva sju böcker (de flesta för Skandinaviska Bokförlaget). Idag är Pearl och hennes man Roland “fria” pensionärer bosatta i Rimbo och tillhör Ekebyholms adventistförsamling.

Attributnamn Attributvärde
ISBN 978-91-7256-426-8
Författare Pearl Sjölander
Språk Svenska
Format Danskt band
Antal sidor 99
Utgivningsår 2020
Vikt 60g
Leverera till
*
*
Leveranssätt
Namn
Beräknad leverans
Pris
Inga leveransalternativ
Kunder som köpte denna köpte också

Celebrations

Från 10,00 kr

12 nycklar till liv & hälsa

Duktig flicka. När maten tar över livet.

100,00 kr

Diana Doss Campos

Hur blev det med fru Bergström?

120,00 kr 60,00 kr

Yvonne Johansson Öster

Frihet

150,00 kr 75,00 kr

Per Bolling