Din varukorg är tom.

När maten blir det enda viktiga & Duktig flicka.

Pearl Sjölander och Diana Campos Doss. Paketpris. Böckerna säls även separat.
Gammalt pris: 180,00 kr
150,00 kr

När maten blir det enda viktiga

När livets ekorrhjul snurrar fortare och fortare kommer det till slut en gräns där kroppen och psyket börjar protestera. Man tappar ork, lust och livsglädje. Om trycket från vardagen fortsätter att växa kan kroppen själv sätta stopp. Man går in i väggen, blir deprimerad eller sjuk.

När livet krävde för mycket av Pearl Sjölander ledde det till att hon drabbades av ätstörningar. De kom att styra hennes liv under flera årtionden.

Under de åren kom Pearl att lära sig mycket om både anorexi och bulimi och kampen med dem. Hon insåg också att hennes pappa hade lidit av anorexi. 

Ätstörningar är inte något som man gärna talar om. Här väljer Pearl att berätta om sin egen kamp. Hon hoppas att denna bok ska vara till hjälp för drabbade och deras anhöriga så att man kan finna vägen till ett bättre och friskare liv.

Pearl (Schuil) Sjölander, född och uppvuxen i England och Holland, är dotter till dr. Philip Schuil, som var språklärare vid Ekebyholmsskolan i Sverige och Newbold College i England samt rektor för en skola i Holland. Gift med en svensk pastor flyttade hon (efter avlagd BA vid London University) till Sverige 1969. Paret fick tre söner och har nu sju barnbarn och ett barnbarnsbarn. 1979 fullbordade Pearl en filosofie doktorsexamen vid Umeå universitet. Förutom hemmet och barnen har hon varit mycket engagerad i församlingarnas barn- och musikverksamheter. Utöver sin doktorsavhandling har hon hunnit skriva sju böcker (de flesta för Skandinaviska Bokförlaget). Idag är Pearl och hennes man Roland “fria” pensionärer bosatta i Rimbo och tillhör Ekebyholms adventistförsamling.

 

 

____

 

Duktig flicka: När maten tar över livet

Vad rör sig egentligen i huvudet på någon som lider av en ätstörning? Hur kommer det sig att personen du känner plötsligt blir någon helt annan? Det är väl bara att äta? Eller?

I den här berättelsen får vi följa Fridas dagliga kamp mot monstren i huvudet. Från hennes förvirring kring hur hon hamnat längst nere på botten, till hennes krokiga kamp med inrutade mattider, söndertrasade förtroenden och den enorma betydelsen av stödet utifrån. En vardag som präglas av lögner, bortförklaringar och ständig planering. Jakten på att hitta sin plats, få kontroll över det som går att kontrollera och känna att hon är bra på något. Röster som nästlar sig in i huvudet och styr och bestämmer hur och vad hon ska göra för att komma undan. Varför är det så svårt att bara strunta i dem? Hur gjorde hon för att ens hitta viljan? Och när hon hittat den, hur bar hon sig åt för att dag för dag bli lite friskare?

Diana Doss Campos, född och uppvuxen i Örebro, är en av många som blivit frisk från sin ätstörning. Några år efter att hon friskförklarades började hon studera vid Umeå universitet där hon tog sin kandidatexamen i digital medieproduktion. Idag har hon hittat tillbaka till friidrotten och jobbar inom mediebranschen.

Leverera till
*
*
Leveranssätt
Namn
Beräknad leverans
Pris
Inga leveransalternativ
Kunder som köpte denna köpte också

Från makt till maktlöshet

Från 150,00 kr

Ellen G. White

Det var mycket gott

Från 190,00 kr

Ellen G. White

Genom vatten och eld

Från 175,00 kr

Ellen G. White

Messias

Från 250,00 kr

Ellen G. White