Din varukorg är tom.

Roparna

David Carlsson
120,00 kr

Denna bok kan även köpas i ett bokpaket tillsammans med boken Ricka - roparflickan. Paketpris 150 kr. Se längst ner på sidan.

Roparna är en nyutgåva av David Carlssons bok om barnen som på 1840-talet "ropade" mot maktmissbruk och orättvisor. 

I olika tider har barn fått betydelse för hur historien utvecklat sig. I världshistorien är Jesusbarnet kanske det främsta exemplet.

I Sverige har det under flera århundraden funnits historiska vittnesmål om olärda barn som orsakat uppståndelse genom att de predikat mot maktens övergrepp och missbruk. Men i början av 1840-talet uppstod en rörelse av barn på många platser som predikade bot och bättring. De kom att kallas ”ropare” och är en bortglömd del av Sveriges historia som startade läseriet och blev grogrunden för nykterhets- och frikyrkorörelserna under 1800-talet. Vi kan tacka dessa rörelser och roparbarnen för de demoktratiska och frihetliga rättigheter vi har idag.

Vi tar dessa mänskliga rättigheter för givna. Men när dessa modi-ga barn ropade mot fylleri och orättvisor gav kyrkan och myndigheterna dem hårt och våldsamt motstånd.

Denna bok av David Carlsson (1897–1981) är en dokumentär som hämtar kunskap ur kyrkböcker, domstolsprotokoll och tidnings-notiser. Roparna gavs ut första gången 1978, men återutges nu med anledning av att några barn började intressera sig för boken och skapade filmen Barfota Rop (se barfotarop.se). Filmen kan ses på SF Anytime.

Attributnamn Attributvärde
ISBN 978-91-7256-418-3
Författare David Carlsson
Språk Svenska
Format Pocket
Antal sidor 171
Utgivningsår 2019
Vikt 220g
Leverera till
*
*
Leveranssätt
Namn
Beräknad leverans
Pris
Inga leveransalternativ
Kunder som köpte denna köpte också

Messias

Från 250,00 kr

Ellen G. White

Från mörker till ljus

Från 70,00 kr

Ellen G. White

Det var mycket gott

Från 190,00 kr

Ellen G. White

Från makt till maktlöshet

Från 150,00 kr

Ellen G. White